Bolt forbigået til VM-wildcard på 100 meter

Selvom man er den absolut største atletikstjerne i verden, får man ikke nødvendigvis positiv særbehandling hele vejen rundt.

Det må jamaicaneren Usain Bolt sande, efter at han er blevet forbigået til et wildcard på 100 meter til VM i Moskva om to måneder.

Jamaicas atletikforbund har i stedet valgt at give wildcardet til den regerende verdensmester, Yohan Blake, mens Bolt må gennem kvalifikationen for at komme med.

Usain Bolt havde ellers kvalificeret sig til VM på 100 meter ved at vinde Diamond League på distancen sidste år, men hvert land får kun ét wildcard per distance til VM.

- Ledelsen i Jamaicas atletikforbund har besluttet, at i sager, hvor Jamaica både har Diamond League-vinderen og verdensmesteren, dér går det til verdensmesteren, siger chefen for Jamaicas atletikforbund, Warren Blake, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Usain Bolt blev diskvalificeret for at tyvstarte i 100 meter-finalen ved VM i Daegu for to år siden. Yohan Blake endte derefter med at tage titlen.

Usain Bolt kan til gengæld glæde sig over, at han på baggrund af samme regel får Jamaicas wildcard til VM på 200 meter.

Her er superstjernen forsvarende verdensmester, mens en anden jamaicaner, Nickel Ashmeade, sidste år vandt Diamond League.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip