Bolt kritiserer russiske VM-værter

Men indeni har Bolt ikke været helt tilfreds med forholdene i Moskva. Mens andre atleter som den amerikanske 800 meter-sølvvinder Nicky Symmonds, svenskerne Emma Green Tregaro og Moa Hjelmer samt de modige russsiske stafet-kvindekyssere protesterede over Ruslands nyligt vedtagne love mod homoseksualitet, havde verdens hurtigste mand sine egne ting at slås med.

- Det har været et anderledes VM, startede han med at slå fast.

- Ikke det bedste, men i løbet af dagene blev det bedre, sagde en ærlig Bolt ved pressemødet efter at have sikret Jamaica guldmedaljen på den afsluttende 4x100 meter stafet.

- I løbet af dagene så ændrede de (arrangørerne, red.) et par småting - en masse mennesker blev lidt mere afslappede, og der var mange flere mennesker på tribunerne, så det blev bedre til sidst.

- De (russerne, red.) smiler ikke meget. Men de er cool mennesker... og der er mange smukke kvinder, sagde Bolt og forsøgte ifølge athleticsweekly.com at formulere sin kritik så diplomatisk som muligt.

- Men starten var ikke så god, så jeg vil give dette VM 7 ud af 10, lød karakteren fra atletikkens største superstjerne i nyere tid.

Han erkendte, at han havde været lidt rystet en uge tidligere, da han søndag aften gik ned i blokkene til finalen i 100 meter og så, at Luzhniki Stadion kun var to tredjedele fyldt.

- Jeg er vant til at gå ind til 100 meter-finalen med et stopfyldt stadion, helt pakket, så det var anderledes. Bare det at folk nemt kunne komme helt tæt på os. Det var anderledes, bare små ting, ikke noget større, men det tog lidt tid at vænne sig til.

Men der havde dog også været andre ting end det kun delvist fyldte stadion, der havde generet Bolt, mens han brugte de forgangne ni dage på at skrive flere sider ind i sit personlige kapitel i atletikkens historiebog.

- Maden var hele tiden det samme, sagde Usain Bolt, der tidligere var berømt for næsten at leve af kyllinge-nuggets, da russiske journalister bad ham uddybe sin kritik.

- Og så var der startblokkene... argh! De startblokke. De var anderledes, og vi fik dem bare smidt efter os. Vi blev ikke advaret eller noget om dem, sagde Bolt, der i løbet af VM i øvrigt klagede over en øm fød, netop fordi han havde tabt en startblok ned over den under træningen.

Bolt fik i øvrigt opbakning til kritikken af startblokkene fra sin værste konkurrent på 100 meter, amerikaneren Justin Gatlin, som han igen krydsede klinger med, da Bolt og Gatlin begge løb den afsluttende 100 meter på stafetten.

- Der var ingen støtte til den midterste del af foden, så når du gik ned i startpositionen, så vippede du tilbage, forklarede Gatlin.

Det internationale atletikforbund IAAF afviste i øvrigt Bolts kritik af den manglende tilskueropbakning, og henviste til, at der sammenlagt havde været 268.548 tilskuere på stadion i Moskva under de ni dage med verdensklasse-atletik - knap 7.000 flere end for to år siden i Daegu.

- Bortset fra fodbold er der ingen anden olympisk sportsgren, som kan samle så mange tilskuere til sine verdensmesterskaber, lød IAAFs svar på kritikken.

Dagens Gossip