Bolt løb ind i choknederlag

Usain Bolt forsøger at vende torsdagens nederlag til Justin Gatlin til sin egen fordel. Nu ved han, hvor meget han mangler for at være klar til at genvinde VM i Moskva i august.Tilskuere på det olympiske stadion i Rom blev torsdag aften vidne til noget, der er de færreste forundt: de så det jamaicanske sprinterfænomen Usain Bolt blive slået i en åben og ærlig tvekamp. Ingen skader, ingen diskvalifikation - amerikaneren Justin Gatlin var bare hurtigere over de 100 meter.

Godt nok var det kun 1/100 af et sekund, der skilte de to løbere, men Bolt lignede på ingen måde den samme uovervindelige løber, som har regeret sprintdistancerne siden VM i 2009.

Den 26-årige jamaicaner var hurtigere ude af blokkene end den fem år ældre amerikaner, men midtvejs kom Gatlin både op og forbi Bolt, og der blev han, selvom det var med den mindst mulige margin, 9,94 sekunder mod Bolts 9,95.

Et mindre chok for atletikverdenen, selvom Bolt i foråret har været plaget af en skade i baglåret, der bl.a. tvang ham til at melde afbud til et stævne på Jamaica tidligt på sæsonen.

Bolt tog selv nederlaget til Gatlin med ophøjet ro:

- Det er altid godt at tabe. Så kan du regne ud, hvad der skal forbedres. Jeg vidste, at jeg ikke var i super-form, men jeg er ikke bekymret. Det tager tid at komme tilbage i form, og jeg forventede ikke meget fra det her løb, forsøgte Bolt at slå nederlaget hen.

- Jeg fik den perfekte start, som jeg håbede på, så efter fem skridt snublede jeg lidt, og det ødelagde det for mig. Mine ben føltes ikke som de plejer i opløbet. Jeg tror, at jeg har bruge for mere styrketræning. Jeg tror, at jeg har brug for tid til at få tingene på plads igen, men det forvirrede mig, at jeg fik en god start. I det mindste kom jeg under 10 sekunder.

Selvom han med egne ord altså ikke er i form, løber han dog allerede igen næste torsdag i Oslo, hvor det gælder 200 meter ved Diamond League-stævnet Bislett Games.

- Bolt var bare ikke særligt god. Han fik en god start og den hurtigste reaktionstid, men der var ingenting. Han var presset for at komme under 10 sekunder, og det plejer at være at være en gåtur for ham.

- Han vil ikke bryde sig om at blive om at blive slået af Gatlin. Gatlin er en kontroversiel figur, og en masse mennesker mener, at han ikke burde stille op, men det gør han, og han ser godt ud forud for VM. Men lad være med at afskrive Bolt - han løfter sig altid ved de store mesterskaber, konkluderede BBCs ekspert Steve Cram.

Bolts overmand i Rom er identisk med den olympiske mester tilbage fra 2004. Den 31-årige amerikaner Justin Gatlin, der siden blev taget for doping i 2006, afsonede fire års karantæne, men vendte tilbage til atletikken efter et mislykket forsøg på at få en kontrakt i amerikansk fodbold.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip