Bolt lover, at han er ren

Hvor Bolt dermed i nogles øjne måske kan opfattes som halvmistænkelig også, så ser den 26-årige jamaicaner sig selv som manden, der kan genopbygge tilliden til både sporten og jamaicanerne igen.

Det fortæller han i interviews med britiske medier forud for London Anniversary Games i weekenden.

- Nu må jeg bare arbejde endnu hårdere for mit land og for sportens skyld. Nu er jeg bare endnu mere fokuseret og klar til at gøre tingene bedre og forsøge at inspirere folk og vise dem, at det er muligt, siger han og lover, at hans navn ikke vil blive sværtet til.

- Jeg er ren, men man skal være forsigtig som atlet, for der er mange ting på den forbudte liste. Man skal virkelig holde sig opdateret med de ting. Det er hårdt, men det er også derfor man skal have et hold omkring sig til at hjælpe.

Usain Bolt er verdensrekordholder på både 100- og 200-meter, og han peger på sin succes som naturlig og noget, man har kunnet se komme i årevis.

- Jeg har slået alle rekorder, som der var et slå i hele min opvækst. Det er ikke en overraskelse, at jeg jeg også slår verdensrekorder, for det har jeg gjort, siden jeg var junior, siger han.

- Det er, hvad jeg gerne vil fortælle til folk: "At det er bare mig, der gør det her." Jeg løber hurtigt, fordi jeg har et et talent, og fordi jeg er blevet sat på jorden for at inspirere en masse mennesker.Amerikanske Tyson Gay, verdens hurtigste mand i 2013, testede positiv i maj i en test uden for konkurrence, mens Asafa Powell, der er landsmand til Usain Bolt og indehaver af den fjerdehurtigste tid nogensinde på 100-meter, testede positiv ved de jamaicanske mesterskaber i juni.

Usain Bolt har kaldt det et hårdt slag mod Jamaica og atletikken med Powells positive prøve, men har ikke talt dunder over for landsmanden.

- Jeg ønskede ikke at bombardere ham med spørgsmål. Jeg sagde: "Jeg er ked af at høre, hvad der sker." Og han sagde: "Ja, det er ret barsk. Det er hårdt," forklarer Bolt.

Bolt er dobbelt olympisk mester på 100- og 200-meter fra legene i Beijing og London.

Dagens Gossip