Bolt sikrer sig guld-hattrick på dramatisk stafet

Sidste kapitel i dysten mellem Usain Bolt og Justin Gatlin blev skrevet lørdag eftermiddag dansk tid, og igen endte det med jamaicansk triumf.

I mændenes 4 x 100 meter stafet løb Gatlin anden tur for USA, mens Bolt skulle løbe stafetten i mål for Jamaica på sidste tur, og sidstnævnte kunne triumfere i tiden 37,36 sekunder.

USA og Gatlin fik egentlig sølv, men holdet blev diskvalificeret efterfølgende for et forkert skifte. Dermed gik sølvet til Kina, mens Canada hoppede op på bronzepladsen.

Det lignede længe, at Bolt skulle presses maksimalt på opløbet, da USA lå forrest, inden Mike Rodgers skulle modtage stafetten.

Men skiftet gik galt for amerikanerne, Bolt hamrede omgående forbi, og så kunne ingen røre kongen af sprintdistancerne.

Dermed sikrede han sit guld-hattrick ved VM efter sejrene i 100 meter og 200 meter. Det er tredje gang i karrieren, Bolt tager tre guldmedaljer ved VM.

I alt er det blevet til 11 VM-guldmedaljer for den jamaicanske stjerne. Den eneste, som er glippet var 100 meter-guldet i Daegu i 2011, hvor Bolt blev diskvalificeret i finalen for en tyvstart.

Derudover har han også præsteret to guld-hattrick ved OL i henholdsvis 2008 og 2012.

Det blev også til jamaicansk sejr i kvindernes 4 x 100 meter stafet, hvor de fire kvinder slog mesterskabsrekorden i tiden 41,07 sekunder.

Verdensmesteren fra 100 meteren, Shelly-Ann Fraser-Pryce, modtog stafetten som den første, og fra fronten var det intet problem for hende at løbe guldet hjem.

USA tog sølv, mens Trinidad og Tobago vandt bronze.

Holland lå ved sidste skifte til en medalje, efter at guldvinderen fra 200 meteren, Dafne Schippers, på anden tur havde løbet holdet helt frem, men det sidste skifte gik galt, og så endte de orange kvinder som nummer syv.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip