Bolt: Vidste jeg ikke var i form til verdensrekord

Skrevet af admin

27/08/2015

Dagens topnyheder

Torsdag hentede atletikstjernen Usain Bolt sin 10. VM-guldmedalje i karrieren, da han i overlegen stil fandt finalen på 200 meter ved VM i Kina foran rivalen Justin Gatlin fra USA.

Den jamaicanske sprinter vandt tidligere under VM også finalen på kongedistancen - 100 meter, men hvor 100 meter-guldet kom i hus med en tid blot 0,01 sekund hurtigere end Gatlin, var Bolts margin på 200 meter-distancen markant større.

Bolt vandt 200 meter-finalen i tiden 19,55 sekunder - årets hurtigste tid, mens Gatlin klokken tiden 19,74 sekunder.

- Der var ingen tvivl, lød det efterfølgende fra Bolt.

Trods årets hurtigste tid var der et godt stykke ned til Bolts egen verdensrekord, der lyder på 19,19 sekunder. Og jamaicaneren var på forhånd klar over, at han ikke ville slå sin egen rekord.

- Jeg vidste, jeg ikke var i form til at sætte verdensrekord. Men når det kommer til 200 meter, så er jeg en anden person, jeg har kun tabt en gang på den distance.

- Dette er mine fjerde VM-guldmedalje på 200 meter, det er stort, sagde Bolt efter finalen.

Superstjernen blev væltet på sin æresrunde af en kameramand, men det kunne ikke ødelægge det gode humør efter finalesejren.

Bronzen i torsdagens VM-finale gik til Anasco Jobodwana fra Sydafrika i tiden 19,87 sekunder.

Alonso Edward fra Panama fik noteret samme tid, men måtte nøjes med fjerdepladsen efter at være målt til en tid to tusindedele af et sekund efter sydafrikaneren.

/ritzau/