Bolton på randen af fallit må snart give spillere løbepas

Fodboldklubben Boltons manager, Neil Lennon, frygter, at hans spillere vil tage deres støvler på nakken og forlade Bolton, hvis klubben for anden måned i træk ikke betaler deres løn.

Den engelske klub er i så store økonomiske problemer, at den ikke har betalt spillernes løn for november. Og nu har klubben modtaget en kæmpe opkrævning fra briternes svar på Skat, HMRC.

Kravet lyder på 600.000 pund eller mere end seks millioner danske kroner.

Det lyder måske ikke af meget for en fodboldklub, der spillede i Premier League i 11 sæsoner indtil 2012.

Men Bolton har i forvejen en gæld på 173 millioner pund og er derfor i fare for ikke at kunne udbetale løn til sine spillere for december.

Det vil betyde, at spillerne kan forlade klubben med to ugers varsel uagtet deres kontrakt.

- Det er spillernes ret, når vi ikke kan udbetale løn. Naturligvis er det et kæmpe problem, når man ikke kan udbetale spillernes løn. Der skal ske noget drastisk meget hurtigt, siger Neil Lennon ifølge Reuters.

Manageren, der tidligere har stået i spidsen for skotske Celtic, ærgrer sig over situationen.

- Der er ikke noget, jeg kan stille op, og det er frustrerende. Hvis der kommer en spiller til mig og siger, han vil forlade klubben, vil jeg forsøge at overtale ham til at lade være. Men det er hans ret, hvis han vil forlade klubben, siger Lennon.

Bolton blev grundlagt i 1874 og har fire gange vundet FA cuppen.

En lang række danske fodboldspillere har spillet i Bolton i løbet af klubbens tid i Premier League. Heriblandt Claus Jensen, Stig Tøfting, Per Frandsen, Henrik "Tømrer" Pedersen, Michael Johansen og Bo Hansen.

/ritzau/

Dagens Gossip