Bombe dræbte fem og sårede 10 i Kabuls lufthavn

Mindst fem personer blev dræbt, da en bilbombe mandag blev bragt til eksplosion ved indgangen til lufthavnen i den afghanske hovedstad Kabul, oplyser det afghanske politi.

Ifølge de afghanske myndigheder er yderligere mellem 10 og 15 personer blevet såret ved eksplosionen.

Alle ofrene for angrebet var civile. Der er en del kvinder og børn blandt dem.

- Det var en selvmordsbomber som udløste sprængladningen, da han kørte mod en sikkerhedskontrol, siger en talsmand for politiet.

Over 50 blev dræbt lørdag og hundredvis blev såret ved det dødeligste angreb i Kabul, siden Nato-missionen sluttede i december. Senere samme dag blev mindst 22 mennesker dræbt af en selvmordsbomber i Kunduz.

Angrebene mindsker håbet om, at Taliban er ved at blive svækket.

Mindre end et døgn før lørdagens blodige angreb i Kabul var en lastvogn med sprængstoffer eksploderet i hovedstaden, hvorved 15 civile blev dræbt, mens 240 blev såret.

Fredagens bomber var de første i Kabul, siden Mullah Akhtar Mansour overtog ledelsen af Taliban for en uge siden. Kort forinden var gruppens enøjede leder siden 1996, Mullah Omar, meldt død i flere internationale medier.

Mystikken omkring Mullah Omars skæbne har været stor, da han flere gange tidligere er rapporteret død. Han skulle være død af sygdom i 2013.

I år er tusinder blevet såret og dræbt, og konflikten mellem den vestligt støttede regering i Kabul og Taliban er blevet intensiveret siden afslutningen på Nato-missionen sidste år.

Der er blevet dræbt næsten 5000 civile i første halvdel af indeværende år, viser tal fra FN.

/ritzau/dpa

Dagens Gossip