Bombe dræbte mindst 16 i Pakistan

Skrevet af admin

29/12/2015

Dagens topnyheder

En bombeeksplosion ved et regeringskontor i det nordvestlige Pakistan har kostet mindst 21 mennesker livet, oplyser politiet i byen Mardan til Reuters.

- Mindst 21 blev dræbt og flere end 70 er såret, siger talsmænd for de lokale myndigheder.

28 af de sårede er i livsfare.

Angrebet skete ved en filial af Det nationale Databasetilsyn, Nadra, som udsteder ID-kort for offentligt ansatte i Mardan, der ligger i provinsen Khyber Pakhtunkhwa.

- En selvmordsbomber på motorcykel udløste sprængstoffer ved Nadra-kontoret, hvor der var lange køer uden for, siger politimanden Naeem Khan.

Det står ikke umiddelbart klart, hvem der står bag bombeanslaget. Taliban i Pakistan, der kæmper mod staten, har i de seneste år stået bag et stort antal bombeangreb.

Pakistans premierminister svor tidligere i denne måned hævn over Taliban på årsdagen for skolemassakren på Army Public School i Peshawar. Her dræbte medlemmer af den militante, islamistiske bevægelse 132 elever og ni ansatte den 16. december sidste år.

- Mine børn, jeg lover jer, at jeg vil hævne hver eneste dråbe af jeres blod, sagde premierminister Nawaz Sharif under en mindeceremoni på skolen, hvor omkring 2500 mennesker deltog.

Ni medlemmer af gruppen Toheedwal Jihad Group (TWG), der er en del af Taliban i Pakistan, angreb skolen Army Public School, der drives af den pakistanske hær.

De bevæbnede mænd bevægede sig fra klasseværelse til klasseværelse og skød og dræbte børn helt ned til otte års-alderen. Massakren varede otte timer, før samtlige ni angrebsmænd var blevet dræbt.

Taliban har sagt, at det var gengældelse for hærens offensiv mod ekstremister i klanområderne i det nordvestlige Pakistan.

/ritzau/Reuters