Bombe mod natlig ramadan-middag koster op mod 125 livet

Et bombeangreb natten til søndag i den irakiske hovedstad, Bagdad, har kostet langt over 100 mennesker livet, rapporterer en række medier.

BBC citerer irakisk politi for at oplyse, at 125 er dræbt, mens Reuters og AFP skriver om henholdsvis 120 og 119 døde.

150 er såret ved eksplosionen, som Islamisk Stat har taget skylden for, skriver BBC.

Der er dermed tale om det mest dødelige angreb i Bagdad det seneste år.

Bomben sprang i et travlt shopping- og restaurantkvarter i bydelen Karrada, hvor der var fuldt af gæster, der var ude at spise ramadanmiddag efter solnedgang.

Der skulle ifølge indenrigsministeren være tale om en bombe placeret i en lastbil foran en restaurant. Udover de mange dræbte er bygninger svært beskadigede og delvist styrtet sammen. Mere end 12 timer efter eksplosionen var brandfolk stadig i gang med brandslukning.

Husein Ali, en tidligere soldat, fortæller AFP, at seks ansatte i hans families butik er dræbt ved angrebet, og deres lig er så forbrændte, at de ikke kan identificeres.

- Jeg vil tilbage og føre kamp. Der kender jeg i det mindste fjenden, så jeg kan bekæmpe ham. Men her ved jeg ikke, hvem jeg kæmper imod, siger han.

Islamisk Stat sagde tidligere, at bomben i Karrada var en selvmordsaktion rettet mod shiamuslimer i den irakiske hovedstad.

Den militante gruppe har gennemført en stribe dødelige bombeangreb i Bagdad de seneste måneder. Ifølge BBC har der før søndagens angreb været tre større i maj og juni med samlet lige under 200 dræbte.

Bagdad er et af de områder af Irak, som Islamisk Stat ikke fik kontrol over, da jihadister fra Islamisk Stat i 2014 tog kontrol med store dele af Irak og Syrien.

Siden har gruppen mistet nogle af de områder, den dengang vandt. Det drejer sig blandt andet om byen Falluja vest for Bagdad, som de irakiske sikkerhedsstyrker indtog for en uge siden.

Ramadanen er i gang over hele den muslimske verden. Rettroende muslimer spiser ikke ved højlys dag, men må vente, til solen går ned. Ramadanen kulminerer i den kommende uge med den traditionelle Eid-fest.

/ritzau/

Dagens Gossip