Bombe ryster politistation i turistkvarter i Istanbul

Skrevet af admin

06/01/2015

Mest læste i dag

En kvindelig selvmordsbomber gik tidligt tirsdag aften ind på en politistation i den tyrkiske storby Istanbul og udløste sin sprængladning, bekræfter byens guvernør, Vasip Sahin.

En politimand blev alvorligt såret og er senere død af sine kvæstelser, mens en anden blev lettere såret.

Angrebet er sket mod en politistation for turister i det historiske kvarter Sultanahmet, hvor der er ligger flere store attraktioner.

- Hun kom til politiet omkring klokken 17 og sagde på engelsk: "Jeg har mistet min pung". Det er alt, hvad jeg kan sige. Vi forsøger at identificere hende, siger Vasip Sahin.

Guvernøren bekræfter, at kvinden døde ved angrebet.

Den tyrkiske premierminister, Ahmet Davutoglu, fortæller tirsdag aften, at man i øjeblikket efterforsker om kvinden havde forbindelse til en organisation eller gruppe.

Tidligere rapporterede en journalist fra CNN Türk, at politiet var i ildkamp med en gerningsmand, og en anden tv-station, NTV, meddelte, at en mand havde kastet en håndgranat.

Disse oplysninger er ikke bekræftet af myndighederne, som alene har givet oplysninger om den kvindelige selvmordsbomber.

En talsmand hos politiet sagde kort tid efter de første medierapporter om eksplosionen, at politiet i Istanbul ikke havde kendskab til et bombeangreb i byen.

Tv-billeder viste imidlertid samtidig politiet i gang med at afspærre gader, og offentlig transport til området er afbrudt.

Sultanahmet er populært blandt turister, som strømmer til for blandt andet at besøge Den Blå Moské og Hagia Sophia, som på tyrkisk kendes som Ayasofya.

Istanbul har været scene for mange bombeangreb de seneste årtier. Mest voldsomt var et angreb i 2003, da to synagoger, det britiske konsulat og en bank blev bombet med adskillige døde til følge.

/ritzau/Reuters