Bombe ryster saudiarabisk moské under fredagsbøn

En selvmordsbomber har sprængt sig selv i luften under fredagsbønnen i en shiamuslimsk moské i det østlige Saudi-Arabien og dræbt og såret en del personer. Det oplyser lokale indbyggere til Reuters.

Et øjenvidne siger, at Imam Ali-moskeen i landsbyen al-Qadeeh er blevet rystet af en voldsom bombe. Han anslår, at mindst 30 personer er blevet dræbt eller såret.

- Der var over 150 mennesker i moskeen, da eksplosionen skete, siger han.

En aktivist siger, at mindst fire af deltagerne i fredagsbønnen blev dræbt.

- Vi var i gang med den første del af bønnen, da vi hørte eksplosionen, fortæller en anden mand, Kamal Jaafar Hassan, som var til stede i moskeen.

Saudi-Arabiens statslige nyhedsbureau bekræfter, at en eksplosion har fundet sted i en moské i det østlige Saudi-Arabien, hvor sunnimuslimske ekstremister tidligere har angrebet shiamuslimske samfund.

På mange hjemmesider i det østlige Saudi-Arabien er der lagt fotos ud af lig, der ligger i en blodpøl i moskeen.

Qatif hospital har udsendt en appel om hjælp med hurtige bloddonationer efter angrebet, og meget ekstrapersonale er blevet indkaldt.

Myndighederne har foretaget en række anholdelser i de seneste måneder af sunnimuslimske ekstremister, som er blevet sigtet for at opildne til en sekterisk konflikt i Saudi-Arabiens østlige, delte provinser.

Det meste af landets shiamuslimske mindretal bor i øst, hvor det længe har klaget over marginalisering i det overvejende sunnimuslimske kongerige.

I november sidste år dræbte bevæbnede mænd syv shiamuslimer, heraf flere børn, i byen Al-Dalwa.

I sidste måned sagde indenrigsministeriet, at det havde optrævlet en celle med 65 medlemmer, som var under mistanke for at have bånd til Islamisk Stat i Irak og Syrien.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip