Bombe ved politibegravelse tager adskillige liv

Ifølge Reuters er hele seancen blevet fanget på direkte TV, og en reporter fra nyhedsbureauet beskriver, hvordan bomben skabte kaos, og blodindsmurte betjente blev båret væk fra begravelsen og ud i ambulancer, mens andre politimænd ledte efter kolleger eller sad helt stille i chok.

Mindst 29 er døde og 62 såret, herunder flere børn, rapporterer Reuters ifølge en højtstående embedsmand fra Baluchistan, mens AFP beretter om hele 38 døde og flere end 50 sårede.

»De fleste af de døde og sårede er politimænd,« siger Mohammed Tariq, som rangerer højt hos politiet, til AFP.

Selvmordsbomberen bar en jakke, som var fyldt med granatsplinter og kugler, forklarer et medlem af det bombehold, der undersøger angrebet.

Uden for den moské, hvor flere højtstående politifolk bad for deres kollega, som tidligere torsdag var blevet skudt, detonerede bombemanden sig selv. Hvem han arbejdede for, og hvem der dermed har ansvaret for angrebet, er endnu ikke kommet frem. Byen er hjemsted for mange militante grupper, herunder Taleban, sekteriske grupper og separatistkrigere.

Torsdagens angreb på et af de sted, hvor sikkerheden burde være i top, stiller spørgsmålstegn ved sikkerhedstjenestens evne til at forsvarer sig selv.

Dagens Gossip