To bombeangreb efter fredagsbøn dræber mindst 43 i Irak

Mindst 43 personer mistede livet som følge af eksplosionerne, og dobbeltangrebet hører til blandt de blodigste i den seneste måned, hvor den sekteriske vold i landet er steget.

Den første bombe detonerede uden for moskéen i Baquba, der ligger omkring 50 kilometer nordøst for hovedstaden Bagdad, og den anden gik af kort efter midt i den folkemængde, der var stimlet sammen for at hjælpe ofrene for det første angreb.

På lokalt TV kunne man se, hvordan lig lå spredt på jorden uden for moskéen, mens politikøretøjer kørte sårede væk fra stedet.

»Jeg befandt mig omkring 30 meter fra den første eksplosion. Da den første eksploderede, løb jeg over for ar hjælpe, og så gik den anden af. Jeg så lig flyve gennem luften, og jeg havde granatsplinter i min hals,« siger Hashim Munjiz, en studerende på stedet, ifølge Reuters.

Angreb mod sunni- og shiamuslimske moskéer, sikkerhedsstyrker og sunnimuslimske stammeledere har spredt sig og er taget til, siden irakiske sikkerhedsstyrker stormede en sunnimuslimsk lejr nær byen Kirkuk for en måned siden.

Det har øget frygten for, at spændingerne mellem det sunnimuslimske mindretal og det shiamuslimske flertal, der nu kontrollerer landet, er på vej mod en omfattende konflikt.

Forholdet mellem de to muslimske grupper har ikke været så anspændt som nu, siden amerikanske kamptropper forlod landet i slutningen af 2011.

Dagens Gossip