Bombeangreb rammer Frankrigs ambassade i Libyen

Det er angiveligt en bilbombe, der er blevet benyttet i forbindelse med angrebet, som har såret to franske vagter og forsaget store skader på bygningen.

»Der har været et angreb mod ambassaden. Vi tror, det var en bombe i en bil. Der er sket omfattende skader, og der er to sårede vagter, siger embedsmanden til Reuters.

Ifølge en korrespondent fra nyhedsbureauet AFP er muren rundt om ambassaden ødelagt, ligesom selve ambassadebygningen er svært beskadiget. To biler, der holdt parkeret i nærheden, er ligeledes ødelagt.

Ifølge de foreløbige meldinger er den ene vagt alvorligt såret, mens den anden blot er lettere tilskadekommet, skriver AFP.

Det er ikke første gang, at et angreb bliver rettet mod ambassadebygninger eller diplomater i det uroplagede nordafrikanske land.

I september sidste år angreb demonstranter således det amerikanske konsulat i byen Benghazi. Her mistede fire personer, herunder den amerikanske ambassadør Christopher Stevens, livet.

Angrebet mod den franske ambassade er det første angreb, der finder sted i hovedstaden Tripoli, siden Libyens tidligere leder Muammar Gaddafi blev væltet i 2011.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip