Bombeeksperter rykker ud til fly i norsk lufthavn: "Ordet bombe blev nævnt"

Skrevet af admin

15/05/2016

Mest læste i dag

Bombeeksperter i Norge har ikke fundet noget mistænkeligt om bord på det Ryanair-fly, som søndag aften blev evakueret på grund af bombefrygt.

Det oplyser Østfold politi på Twitter.

Flyet skulle være lettet fra Ryggen lufthavn 70 kilometer syd for Oslo tidligere på aftenen med kurs mod Manchester i England. Men politiet valgte at evakuere flyet, fordi nogle af passagererne mente, at to af deres medpassagerer opførte sig mistænkeligt.

- Der var et skænderi mellem to udenlandske personer på et toilet. Vidner opfattede dette som mistænkeligt, i og med at ordet "bombe" blev nævnt, oplyser politiets indsatsleder Anders Strømsæther ifølge det norske Dagbladet.

- De to personer har opført sig på en måde som gjorde, at andre rejsende varslede personalet på flyet, som igen varslede politiet, siger kommunikationsrådgiver i Østfold politi, Øystein Stavdal Paulsen, til netavisen VG.

På Twitter oplyser politiet, at de to mistænkelige personer, som er pågrebet, er ved at blive afhørt. Der er ifølge norske medier tale om en britisk og en srilankansk statsborger.

Ifølge VG var bevæbnet politi til stede i lufthavnen, da passagererne blev evakueret.

- Politiet har tjekket vores pas for femte gang nu, fortalte en passager, som VG talte med.

Flyet er en af Ryanairs afgange fra Rygge til Manchester. Det skulle være lettet klokken 18.55, men var i første omgang forsinket i afgang til klokken 20.00. Derefter blev passagererne bedt om at forlade flyet igen.

Ryanair forventer at kunne sende de evakuerede passagerer til Manchester med afgang ved midnat. Det er kun Ryanairs afgang til Manchester, der er berørt af situationen.

/ritzau/NTB