Bombejoke koster to grækere tre måneders fængsel

Skrevet af admin

16/12/2015

Mest læste i dag

To græske forretningsmænd er onsdag blevet idømt tre måneders fængsel i Københavns Byret for at have spøgt med at have en bombe i bagagen i Københavns Lufthavn.

Det er kun én af månederne, der er gjort ubetinget, og den fængselsstraf har mændene, som er 33 og 65 år, udstået under deres varetægtsfængsling.

De to sidste måneder er gjort betinget, og grækerne skal derfor ikke udstå de måneder, hvis de holder sig fra at begå ny kriminalitet. Derudover er de blevet idømt indrejseforbud i Danmark i seks år.

Men forretningsmændene kan ikke rejse hjem til Grækenland endnu. De udbad sig nemlig betænkningstid til, hvorvidt de vil anke dommen.

Det fik anklager Sonja Hedegaard til også at kræve, at varetægtsfængslingen blev forlænget, hvilket dommer Stine Fruergaard Andersen besluttede at gøre.

Grækerne skal dog ikke bag tremmer igen. De får ligesom tidligere inddraget deres pas, så de ikke kan forlade landet.

Anklager Sonja Hedegaard har endnu ikke taget stilling til, om anklagemyndigheden vil anke dommen.

Det var i slutningen af november, at de to forretningsmænd var i Københavns Lufthavn for at flyve til henholdsvis Grækenland og Frankrig.

Ved check-in jokede mændene med at have en bombe i bagagen. Den kvindelige medarbejder ved skranken blev nervøs, fordi de ifølge hende fastholdt "spøgen" og kom med tilføjelsen om, at den ene var en eftersøgt terrorist fra Paris.

- Jeg bliver nervøs, da terroristbemærkningen falder. Jeg har sagt, at de skal stoppe, fortalte kvinden i retten.

Det førte til, at politiet blev tilkaldt, og Terminal 3 blev evakueret. Grækerne blev efterfølgende anholdt og senere varetægtsfængslet.

DSB og Metroselskabet har nedlagt påstand om erstatning. De kræver henholdsvis 24.150 og 42.500 kroner i erstatning. Det spørgsmål er imidlertid udskudt og bliver afgjort på et senere tidspunkt.

/ritzau/