Bombekvinde var tilknyttet syriske kurdere

Skrevet af admin

15/03/2016

Dagens topnyheder

En kvindelig selvmordsbomber, som dræbte mindst 35 mennesker i Ankara med en bilbombe, havde forbindelser til kurdiske oprørere i Syrien, siger det tyrkiske indenrigsministerium i en erklæring.

Ministeriet, der har identificeret kvinden som Seher Cagla Demir, som blev født i 1992, siger, at hun var tilknyttet det forbudte Kurdistans Arbejderparti (PKK) og "derefter tog ind i Syrien for at blive trænet som terrorist i organisationen YPG".

Den USA-allierede kurdiske milits YPG kæmper mod Islamisk Stat i Raqqa-provinsen. Sidste år vandt den kurdiske enhed terræn fra provinsens nordøstlige hjørne med hjælp fra amerikanskledede luftangreb.

Ingen har taget skylden for bombeanslaget i Ankara søndag, men de tyrkiske myndigheder siger, at de har "næsten sikre" beviser på, at angrebet blev udført af kurdiske oprørere.

Ved et lignende bombeangreb i Ankara i februar blev 28 personer dræbt. Den kurdiske gruppe TAK tog ansvaret for angrebet. Eksperter, som følger de militante kurdere, siger, at TAK og PKK er knyttet til hinanden.

Bomberne har skabt usikkerhed i de tyrkiske storbyer og politiet lukkede i en periode tirsdag Istanbuls Bosphorus Bro, som binder Asien og Europa sammen. Den berømte bro blev lukket på grund af et mistænkeligt køretøj.

Siden oktober er 180 mennesker dræbt af fire selvmordsbomber i Tyrkiet.

Kampe mellem de tyrkiske sikkerhedsstyrker og militante kurdere blev optrappet tirsdag, da hæren foretog mobiliseringer af kampvogne, helikoptere og pansrede mandskabsvogne.

En politimand og tre militante blev dræbt i Diyarbakir, og en anden politimand blev dræbt i byen Nusaybin, hvor PKK gik til angreb ifølge politikilder.

Volden i det sydøstlige Tyrkiet begyndt at eskalere i juli sidste år, da en våbenhvile mellem militæret og PKK brød sammen efter at have holdt i to og et halvt år.

/ritzau/AFP