Bombemistænkt fra Boston skyder skylden på storebror

CNN citerer en unavngiven kilde fra den amerikanske regering for at sige, at foreløbige afhøringer af Tsarnaev indikerer, at de to brødre var »selv-radikaliserede jihadister«.

»Dzhokhar Tsarnaev, der blev såret og indlagt på et hospital i Boston, har sagt, at hans bror (26-årige Tamerlan Tsarnaev), som blev dræbt tidligt fredag, ville forsvare islam mod angreb,« siger kilden ifølge CNN.

Lillebroren, der overlevede, indikerede samtidigt ifølge kilden, at internationale grupper ikke stod bag brødrenes aktion.

Dzhokhar Tsarnaev er anklaget for at have brugt masseødelæggelsesvåben og ondsindet ødelæggelse af ejendom ved hjælp af dødbringende sprængstoffer, siger det amerikanske justitsministerium.

»Selv om vores efterforskning fortsætter, er sigtelsen en succesrig afslutning på en tragisk uge for Boston og for vores land,« sagde justitsminister Eric Holder ifølge Reuters.

Bliver Dzhokhar Tsarnaev fundet skyldig, kan en dom for terrorisme og brug af et masseødelæggelsesvåben koste ham en dødsstraf.

Dommen vil i givet fald ske ved en almindelig domstol.

Mandag afviste Det Hvide Hus opfordringer til at behandle Tsarnaev som en fjendtlig kombattant og stille ham for en militær domstol. Men det er ikke en mulighed, da den terrormistænkte er amerikansk statsborger, understreger talsmand Jay Carney.

»Vi vil retsforfølge denne terrorist gennem vores civile retssystem. Ifølge amerikansk lov kan amerikanske statsborgere ikke blive stillet for militærkommissioner,« sagde talsmanden.

Der har været en del forvirring om Dzhokhar Tsarnaevs fysiske tilstand efter anholdelsen, hvor han angiveligt blev hårdt såret under en ildkamp med politiet.

Forbundspolitiet FBI nøjes med at meddele, at han fortsat er i kritisk tilstand, mens flere medier har skrevet, at han ikke er i stand til at tale på grund af et skud i halsen eller nakken.

Mandag blev ofrene for terrorangrebet mindet ved et minuts stilhed i Boston. Tre mistede livet og 180 blev såret ved selve angrebet ved målstregen ved Boston Marathon, mens en politibetjent blev dræbt under jagten på Dzhokhar Tsarnaev og hans bror, Tamerlan, der ligeledes blev skudt og dræbt.

Dagens Gossip