Bomber dræber 18 i Somalias hovedstad

To bombeeksplosioner i den somaliske hovedstad, Mogadishu, kostede lørdag mindst 18 mennesker livet, oplyser en talsmand for politiet.

- Mindst 18 blev dræbt ved de to angreb, siger talsmanden, Mohamed Dahir.

En AFP-reporter på stedet siger, at han så mindst 12 dræbte på en travl parkeringsplads ved en restaurant. Der er ingen oplysninger om sårede.

- Der var to kraftige eksplosioner på en parkeringsplads ved det nationale teater, siger en anden politimand, Mohamed Adan.

- Den anden eksplosion blev udløst af en selvmordsbomber, der sprængte sig selv i luften, da civile ilede til at for hjælpe de sårede fra den første eksplosion, siger en talsmand for sikkerhedsstyrkerne, Ahmed Weli Saida.

Det nationale teater i Mogadishu har været lukket i to årtier, men blev genåbnet sidste år.

Kun få uger efter åbningen sprængte en kvinde fra den militante al-Shabaab-bevægelse, der har bånd til al-Qaeda, sig selv i luften i teatret og dræbte to af landets øverste sportsledere.

Al-Shabaab udførte et bagholdsangreb mod Somalias præsident, Hassan Sheikh Mohamud, for få dage siden. Præsidenten slap fra episoden uden skrammer.

Ved angrebet blev der brugt panserværnsvåben mod en bilkortege.

Angrebet er en bekræftelse af, at militante fra al-Shabaab tilsyneladende har let ved at trænge ind i områder kontrolleret af Somalias regeringsstyrker og internationale fredsbevarende styrker.

Somalias trængte regering, der blev valgt i november sidste år ved en FN-støttet proces, blev dengang hyldet af det internationale samfund som den bedste chance for fred i Somalia siden 1991.

En styrke på 17.700 mand fra Den Afrikanske Union kæmper sammen med den nationale hær mod al-Shabaab.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip