Bomber dræber mindst 35 i Irak

Spændingerne mellem det sunnimuslimske mindretal og det shiamuslimske flertal, der nu kontrollerer landet er på sit højeste, siden amerikanske tropper forlod landet i 2011.

En række bilbomber ramte shiamuslimske kvarterer flere steder i hovedstaden onsdag aften. En uden for en cafe og en anden ved et marked, hvor 22 blev dræbt og flere blev såret, oplyser politiet.

»Jeg så et stærkt lysglimt, der blev efterfulgt af en voldsom eksplosion, der rystede bygningen. Der var glasskår over det hele. Folk løb straks mod stedet og begyndte at hjælpe de sårede,« fortæller Jabar al-Rubaie fra det lokale politi.

En tv-station viste billeder fra Zaafaraniya-distriktet, hvor mange huse er blevet ødelagt, og flere biler står i flammer. Ambulancer kører ofre væk. En mand bærer et såret barn i sine arme.

Tidligere blev 10 dræbt, da to bilbomber eksploderede nær regeringsbygninger i oliebyen Kirkuk.

Mindst to betjente blev dræbt, da en selvmordsbombe blev udløst nær en politistation i den nordlige del af Bagdad, mens en vejsidebombe dræbte en politimand i en by nær Mosul, siger hospitals- og politikilder.

Den splittede koalitionsregeringen bestående af shiamuslimer, sunnimuslimer og kurdere er stadig uenig, om hvordan magten skal fordeles.

Konflikten i nabolandet Syrien, hvor sunnimuslimske oprørere forsøger at vælte præsident Bashar al-Assad, der tilhører de shiamuslimske alawitterne, lægger yderligere pres på den skrøbelige magtbalance i Irak.

Sunnimuslimer udfører næsten daglige angreb for at underminere den shiamuslimske regering.

Lokale al-Qaeda-medlemmer og andre sunnimuslimske oprørere håber at kunne bruge krigen i Syrien til at få noget af det tabte tilbage efter deres lange kamp med amerikanske tropper.

BNB/Reuters

Dagens Gossip