Bomber dræber otte i shiamuslimsk forstad i Damaskus

En selvmordsbombe og en bilbombe rystede lørdag en forstad i Damaskus, hvor Syriens helligste shiamuslimske helligdom ligger.

- Mindst 20 mennesker blev dræbt og et stort antal blev såret, siger overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Statslige medier har ikke oplyst detaljer om angrebet i Sayeda Zeinab-området.

Islamisk Stat tager ansvaret for bilbomben og selvmordsbomben, skriver nyhedsbureauet Amaq.

Islamisk Stat har stået bag mindst tre bombeangreb i området tidligere i år.

Det stærkt befæstede område er kendt som en af baserne for Hizbollah - Libanons magtfulde shiamuslimske milits, som støtter regimet omkring den syriske præsident, Bashar al-Assad.

Tusindvis af irakiske og afghanske militsfolk, der har meldt sig selv for at bekæmpe de sunnimuslimer, som vil styrte Assad, kommer normalt til dette område, før de sendes til fronten.

De siger, at de kommer til Syrien for at for forsvare den shiamuslimske helligdom Sayeda Zeinab mod sunnimuslimske ekstremister.

Helligdommen, der har en gylden løgformet kuppel, indeholder Zeinabs gravsted. Zeinab var et særligt elsket barnebarn af profeten Muhammed.

Belejrede byer nær Damaskus har i de seneste uger fået nødhjælp. For byen Darayas vedkommende er det den første nødhjælp siden 2012. FN har tidligere sagt, at børn risikerer sult i byerne. Blandt nødhjælpen er der levnedsmidler, medicin, vacciner og babymælk.

FN har trods flere appeller haft problemer med at koordinere nødhjælp til flere belejrede byer i Syrien.

Hidtil har det kun været muligt at hjælpe 160.000 mennesker. Håbet var at hjælpe en million syrere i nød.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip