Bomber i Boston var som »en stor kanon«

»Det føltes som en stor kanon,« siger et anonymt vidne til CNN om én af de to bomber, der eksploderede tæt på målstregen lidt over fire timer efter løbets start.

Allan Panter, en læge der befandt sig nær målstregen, hvor han ventede på sin hustru, fortæller til samme medie, at han stod seks til otte meter fra den første eksplosion.

»Jeg så seks-syv personer på jorden ved siden af mig. De beskyttede mig fra eksplosionen. En af dem, en kvinde, døde, og en mand mistede begge sine ben,« siger han til CNN.

Bill Iffrig, en 78-årig maratonløber, nærmede sig målstregen, da den første bombe gik af.

»Trykbølger ramte hele min krop, og mine ben begyndte at skælve,« fortæller den garvede løber, der ifølge CNN kan ses på en video, hvor han hjælpes på benene af en frivillig hjælper ved Boston Marathon.

Hospitaler rapporterer, at mindst 17 af de 144 sårede er i »kritisk tilstand«, og at 25 af dem er i »alvorlig tilstand«. Mindst otte af de 144 patienter er børn, og en af de dræbte er en blot otteårig dreng.

Ifølge CNNs oplysninger har mindst ti af patienterne fået enten et ben eller en arm amputeret, og for flere af de andre patienter venter der »løbende operationer« i de kommende dage, siger traumakirurg Peter Fagenholz til det amerikanske medie.

Efterforskere fra FBI er gået i gang med at gennemse store mængder video og billedmateriale optaget under Boston Marathon for at lede efter spor, der kan hjælpe med at opklaringen.

Flere amerikanske medier spekuleret i, at det er et terrorangreb, men tirsdag morgen dansk tid er det stadig uvist, hvem der står bag, og hvad motivet er.

Nationalgarden er blevet indsat, og hospitalerne bevogtes af politi.

Politiet har bedt lokalbefolkningen og de tilrejsende turister om at blive inden døre og ikke samle sig i større grupper på åbne pladser.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip