To bomber i Homs koster mindst 32 syrere livet

Skrevet af admin

28/12/2015

Dagens topnyheder

Mindst 32 mennesker har mistet livet, og 90 er såret ved to bombeeksplosioner i den syriske by Homs. Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der baserer sine oplysninger på et netværk af meddelere.

Først eksploderede en bilbombe, og kort efter detonerede en selvmordsbomber sin sprængladning i området Zahra i centrum af byen.

Ifølge Syriens statslige nyhedsbureau, Sana, er to bomber eksploderet, men antallet af rapporterede dræbte og sårede er langt lavere med seks dræbte og 37 sårede.

Det er det andet større angreb mod Homs, siden der tidligere på måneden blev indgået en våbenhvile mellem de stridende parter.

12. december dræbte to eksplosioner mindst 16 personer. Islamisk Stat var ikke sen til at tage skylden for det angreb og sagde, at den militante bevægelse havde detoneret en selvmordsbombe.

Med aftalen var der udsigt til, at præsident Bashar al-Assads hær ville indtage de sidste områder af byen, der stadig kontrolleres af oprørerne.

Under våbenhvilen i Homs har mindst 700 oprørere og deres familiemedlemmer forladt det sidste kvarter i byen, som oprørere havde kontrollen over.

FN har overvåget indførelsen af våbenhvileaftalen.

Mens mandagens eksplosioner i Homs gav genlyd i den krigshærgede by, blev flere hundrede oprørere og civile evakueret fra tre byer.

Præsident Assad har indgået flere aftaler om våbenhviler med oprørsgrupper, men mandagens evakuering er en af de mest omfattende under krigen, som har varet knap fem år.

/ritzau/Reuters