Bomber koster måneder med nedsat drift i belgisk lufthavn

Skrevet af admin

29/03/2016

Mest læste i dag

Et dobbelt selvmordsangreb i Bruxelles' lufthavn i sidste uge var så voldsomt, at der vil gå måneder, før Zaventem er tilbage på fuld kapacitet.

Til belgiske medier siger lufthavnens direktør, Arnaud Feist, ifølge BBC, at dele af konstruktionen skal genopbygges.

- Den midlertidige løsning kan ikke tage det normale antal passagerer, som vi havde før angrebet, siger Feist.

Lufthavnen blev tirsdag 22. marts ramt af et dobbelt selvmordsangreb i afgangshallen, hvor passagerer tjekker bagage ind.

To personer udløste deres bomber, mens en tredje stak af uden at bringe sine eksplosiver til sprængning.

Ledelsen i lufthavnen håber, at man kan genåbne for passagertrafik onsdag, men kapaciteten vil kun være på cirka 20 procent.

Regeringen skal give grønt lys, før lufthavnen igen kan tage imod passagerer. Antallet vil, hvis godkendelsen kommer, blive 800-1000 i timen.

Normalt tager Zaventem 5500 passagerer i timen.

Det forlød i sidste uge, at politiet havde pågrebet den mistænkte, som var stukket af fra stedet uden at udløse sin bombe.

Men mandag måtte politiet løslade den anholdte, Fayçal C. Der var ikke beviser for, at han var identisk med en mand i lys jakke og med mørk hat, som overvågningskameraer havde fanget sammen med de to andre bombemænd kort før eksplosionerne.

Mandens advokat siger ifølge belgiske medier, at Fayçal C. havde et alibi. Han talte telefon i sit hjem, da angrebet i Zaventem skete.

35 personer blev dræbt i de koordinerede angreb i lufthavnen og på metrostationen Maelbeek. Hertil kommer tre bombemænd, så det samlede antal omkomne er 38.

/ritzau/