Bomber mod middagsselskab i Bagdad dræbte 11

To selvmordsbombere dræbte mindst 11 officerer fra militæret og politiet i det nordlige Bagdad i Irak ved at sprænge sig selv i luften uden for en sunnimuslimsk leders hus sent tirsdag aften, da et stort antal mennesker var samlet ved et middagsselskab.

Ved bombeangrebet blev mindst 19 personer såret.

I Mosul kørte en anden selvmordsbomber en bil fyldt med sprængstoffer mod en af politiets kontrolposter i den vestlige del af byen, hvorved mindst otte mennesker blev dræbt, deriblandt tre politifolk, siger politiet og hospitalskilder.

Mosul er hovedstad i den overvejende sunnimuslimske provins Nineveh, hvor islamistiske oprørere står stærkt på grund af tiltagende vrede i lokalbefolkningen mod den regering, som kom til magten efter den amerikansk-ledede invasion i 2003.

De sunnimuslimske oprørere, deriblandt det irakiske al-Qaeda, har optrappet deres angreb i Irak siden årets begyndelse, da sekteriske spændinger er taget voldsomt til på grund af borgerkrigen i Syrien.

Den politiske og sekteriske vold har kostet over 7000 mennesker livet i år ifølge overvågningsgruppen Iraq Body Count. Volden har ikke været set i samme grad siden 2008.

En rapport udgivet i denne måned af amerikanske, irakiske og canadiske forskere viser ifølge AFP, at næsten en halv million mennesker er blevet dræbt af krigsrelaterede årsager siden den amerikanske invasion i 2003.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip