Bomberyddere ransager efter anholdelse i Hellerup

En sag om frihedsberøvelse af og trusler mod en kvinde førte fredag til en langvarig politiaktion i Hellerup, hvor hærens ammunitionsryddere først på aftenen er ved at være klar til at trænge ind i en lejlighed.

Sagen startede fredag formiddag klokken ti, da politiet fik en anmeldelse om, at en kvinde har været frihedsberøvet og truet i en lejlighed på Lille Strandvej i Hellerup nord for København.

På stedet bliver en 43-årig mand anholdt, men oplysninger til politiet gør, at man får mistanke om, at der er våben eller eksplosiver i lejligheden, og det helt store apparat bliver sat i gang.

- Vi har evakueret fem opgange til femte sal og afspærret området, siger vicepolitiinspektør Jens Jespersen fra Nordsjællands Politi til Ritzau.

Desuden bliver ammunitionsrydderne tilkaldt og en drone bliver sendt i vejret i et forsøg på at se ind i lejligheden.

I løbet af dagen er en bil i området desuden blevet tømt og undersøgt.

- Den er vi nu færdige med. Vi fandt hverken våben eller eksplosiver, men vi fandt andre effekter af politimæssig interesse, fortæller vicepolitiinspektøren.

Ved 20-tiden er ammunitionsrydderne så småt på vej ind i lejligheden, men Jens Jespersen tør ikke sige, hvornår afspærringerne kan ophæves.

- Der går nok i hvert fald et par timer. Men det afhænger af, hvor hurtigt ammunitionsrydderne kan komme ind i lejligheden og give grønt lys, siger han.

Forsigtigheden med at rykke ind i lejligheden er højst usædvanlig, og man kunne tro, at politiet frygter, at der kan være en bombefælde eller lignende i lejligheden.

- Det har vi ingen konkret grund til at tro. Men det er klart, at der er noget, som indikerer, at der er en risiko, som gør det nødvendigt, at vi gør, som vi gør, forklarer vicepolitiinspektøren.

Lørdag vil den 43-årige blive fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for frihedsberøvelse og trusler. Om der kommer flere sigtelser til for eksplosiver og våben vil tiden vise.

/ritzau/

Dagens Gossip