Bombetrusler tvinger Air France-fly til at lande i USA

To passagerfly fra flyselskabet Air France er natten til onsdag dansk tid blevet tvunget til at afbryde deres flyvning mod Paris og lande i nordamerikanske lufthavne.

Det oplyser de amerikanske luftfartsmyndigheder ifølge CNN.

Air France skriver i en kort udtalelse, at begge fly "blev udsat for anonyme trusler, efter at de respektive fly var lettet."

- Af sikkerhedsmæssige årsager og for at kunne udføre nødvendige sikkerhedstjek besluttede Air France, at begge fly skulle lande, skriver flyselskabet ifølge Reuters.

- Lokale myndigheder er i gang med at undersøge fly, passagerer og bagage. En anden undersøgelse vil arbejde på at identificere, hvem der står bag telefonopkaldet (om bomberne, red.), lyder det videre.

Flyene var lettet fra henholdsvis Los Angeles og Dulles-lufthavnen i Washington.

Flyet fra Los Angeles - et Airbus A-380 - er landet sikkert i Salt Lake City i den amerikanske delstat Utah. USA's føderale luftfartsmyndighed (FAA) oplyser, at passagerer og besætningen blev eskorteret sikkert ind til lufthavnens terminal.

Flyet fra Washington er landet i Halifax på den canadiske østkyst. En talsmand for lufthavnen siger, at Air France-flyet af typen Boeing 777 blev omdirigeret til Halifax klokken 22.15 lokal tid, og at flyet står stille for enden af en af lufthavnens landingsbaner.

- Passagererne er ved at blive hjulpet ud af flyet og transporteret til et sikkert område i terminalbygningen, da der er tale om internationale passagerer, siger talsmand Peter Spurway til Reuters.

Ingen personer er kommet noget til, og der er ingen meldinger om fund af sprængstoffer eller lignende på nogen af flyene.

/ritzau/

Dagens Gossip