Bondam forlader de Radikale

»Jeg er ikke medlem af Det Radikale Venstre og jeg er heller ikke medlem af noget andet parti,« siger Bondam til netavisen.

Den tidligere borgmester forlod politik ved udgangen af 2010, hvor han blev ansat som leder af Det Danske Kulturinstitut. På det seneste har han dog været i spil som radikal kandidat til Europa-Parlamentet, men alle henvendelser er blevet afslået.

»Jeg har været meget klar med, at det har jeg ikke haft nogen interesse i, fordi jeg gerne vil noget andet end politik nu. Jeg er ikke politisk aktiv længere,« siger Klaus Bondam til politiken.dk og understreger, at bruddet med de Radikale ikke skyldes uenighed i partilinjen.

»Overhovedet ikke, snarere tværtimod. Jeg har ikke noget behov for, at det er en historie. Det er noget, der er foregået, fordi jeg gerne vil spille en rolle i det civile liv, og der ønsker jeg ikke, at et partimedlemskab skal stå i vejen for det,« siger han.

Skuespilleren og teaterchefen Klaus Bondam indledte sin politiske løbebane i 1997, hvor han blev valgt til Københavns Borgerrepræsentation. Efter valget i 2005 fik han posten som borgmester for teknik- og miljøforvaltningen, en post han genvandt fire år senere med støtte fra Dansk Folkeparti.

Den sidstnævnte manøvre udløste voldsom kritik fra utilfredse vælgere, der beskyldte Bondam for taburetklæberi. Men godt et år efter valget rejste han sig altså fra taburetten for at skifte løbebane.

»For mig har det at være politiker været noget, man er i en periode. Det er ikke noget, man nødvendigvis er hele ens liv. Jeg har stor respekt for folk, der bruger hele deres liv på det, men jeg synes, det klæder politik, at det er borgere, som kommer ind i en periode, som er aktive og så kommer ud igen,« siger Klaus Bondam til politiken.dk.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip