Bondo: Endnu en faggruppe er blevet tromlet

Forløbet omkring de to konflikter ligner til forveksling hinanden, mener formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, der mener, at der på begge områder er tale om aftalt spil mellem regeringen og de offentlige arbejdsgivere.

»Det er grotesk at overvære, hvordan endnu en faggruppe nu bliver tromlet,« forklarer han i en skriftlig kommentar.

»Først blev lærerne banket på plads efter et langt forhandlingsforløb, hvor KL aldrig gik ind i realitetsforhandlinger med lærerne. Det endte i en lockout og dernæst et helt ensidigt regeringsindgreb, som på alle måder tilgodeser KLs krav. Nu sker der præcis det samme for lægerne. Efter et langt og resultatløst forhandlingsforløb mellem lægerne og regionerne er der stor risiko for at regionerne nu får deres vilje i form af helt ensidigt regeringsindgreb, som på alle måder tilgodeser regionernes krav,« konstaterer Anders Bondo Christensen.

Fælles for de to konflikter er ifølge lærerformanden, at der aldrig har været tale om realitetsforhandlinger. Resultatet har været givet på forhånd, fordi arbejdsgiverne har regeringen i ryggen og på forhånd var blevet stillet et indgreb i udsigt.

»Jeg er chokeret over, at den danske model endnu en gang bliver sat ud af spil og endnu en faggruppe bliver tromlet. Det har store konsekvenser, ikke bare for lærerne og lægerne, men for hele det danske samfund. Netop fordi den danske model er hele fundamentet for et velfungerende arbejdsmarked,« siger Anders Bondo Christensen.

Dagens Gossip