Bondo i videoklip: Det er lærerne, der skal lede skolen

I talen, der kan ses på Youtube, siger lærerformanden til de fremmødte og feststemte lærere:

»Det er os, som skal lave den nye skole. De siger, at nu skal lederen lede og fordele arbejdet. Gu’ skal de da ej. Det bestemmer vi da, siger Anders Bondo Christensen i klippet, der er optaget fredag under et arrangement i Korsgadehallen i København.

Ifølge KLs formand, Erik Nielsen (S), er udmeldingen en klar indrømmelse fra Bondos side.

»Det er første gang, at Bondo indrømmer, hvad det hele handler om: nemlig at Danmarks Lærerforening ikke vil opgive deres ret til at bestemme over skolen. De er den eneste fagforening, som har denne aftaleret, og det vil de ikke opgive. Anders Bondo fremstiller det som om, at det handler om forberedelse og undervisning, men det gør det ikke,« forklarer KL-formanden i en skriftlig kommentar.

»Alle deres tilbud om ændret forberedelsestid og 25 timers undervisning er rent spin. Det vil ikke ændre noget overhovedet, fordi de fastholder denne aftaleret. Det giver hverken mere undervisning eller mindre forberedelse. Det har KLs folk regnet på,« uddyber Erik Nielsen.

I videoen siger Bondo, at det er op til lærerne at tage teten, når konflikten engang er slut.

»Derfor er det ligegyldigt, hvilken åndssvag arbejdstidsaftale de ender med at hive ned over hovedet på os, så skal vi tage teten, og så skal vi lave den skole, vi vil. Det er den mulighed, vi har nu. Det er det, vi skal gøre, når vi er færdige med den her konflikt,« siger han.

Bondo har flere gange under konflikten oplyst, at lærerforeningen har forsøgt at komme med forhandlingsudspil til KL, men uden at man har kunnet nå til enighed. I KL mener man ikke, at Bondo og lærerforeningen har rykket sig:

»Det er vigtigt, at Bondo ikke får held til at fremstille det som om, at han har givet sig, når han ikke har. Der er ingen andre fagforeninger, som har sådan en aftaleret,« forklarer Erik Nielsen.

Dagens Gossip