Bondo: Lærerne har snart mistet den sidste respekt for KLs top

»Jeg synes, det er bagvendt. Det er KL, der har lockoutet lærerne. Vi kunne have fuldt op med at sende strejkevarsel for dem, der ikke er lockoutet, men det har vi ikke gjort, for vi har ingen intentioner om at forlænge konflikten. Det er KLs ansvar helt og holdent.«

»Jeg forsøgte så sent som onsdag før påske at komme med et udspil for at undgå den konflikt. Jeg blev end ikke indkaldt til et møde, jeg fik bare et afslag på mail. Det er KLs konflikt, det er ikke lærernes. Lærerne er dybt frustrerede over det, der sker nu,« siger Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening og tilføjer:

»Lærerne føler, at de til daglig gør alt, hvad de kan, for at give eleverne den bedste undervisning. De knokler, og så er takken, at KL lockouter. Og når vi så nu skal læse, at det er lærerne, der tager børnene som gidsler, så tror jeg, at lærerne efterhånden har mistet den sidste respekt for KLs ledelse,« siger han.

Han mener, at »provokationer fra KL« som denne kommer til at gøre det endnu sværere at klinke skårene, når konflikten får en ende.

»KL og borgmestrene kan vinde krigen, men hvordan vinder man freden bagefter? At KL nu siger, at lærerne tager børnene som gidsler, er med til at skabe endnu større frustrationer. Bagefter er det KL og kommunerne, der står med hele ansvaret for at få samlet folkeskolen op igen. Og jo længere tid, der går, jo større bliver det problem,« siger Anders Bondo Christensen.

Forhandlingerne, som Erik Nielsen lægger op til i brevet, giver lærerformanden heller ikke meget for. Bondo blev først gjort opmærksom på brevet, som han har modtaget på mail, da en journalist ringede til ham for at få hans reaktion.

»Hvis det her skulle være et oplæg til forhandling, så er det noget, jeg skal drøfte med KL. Det er ikke noget, der skal drøftes i pressen. Hvis man vil i reelle forhandlinger, synes jeg, det er højst besynderligt, at man får en journalist til at ringe til mig og ikke selv forsøger at kontakte mig,« lyder det fra Bondo, som også forklarer, at han har reageret to gange på brevet uden dog at få svar igen.

I brevet skriver KL-formanden, at det fortsat er KLs hovedkrav, at lærernes særlige aftaleret omkring arbejdstiden skal bortfalde.

»Jeg synes, tiden er inde til, at du sætter dig til forhandlingsbordet med reel forhandlingsvilje, så lærerne kan få overenskomster med indhold, der svarer til andre personalegrupper.«

Dagens Gossip