Bondo om nytårstalen: Vi har ikke brug for floskler

Lærerne har ikke brug for fine ord i en nytårstale, de har brug for handling.

Sådan siger formanden for Danmarks Lærerforening, Ander Bondo Christensen, om den anerkendelse af offentligt ansattes arbejde, herunder lærerne, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kom med i sin nytårstale onsdag aften.

- I morgen sender jeg en invitation til statsministeren til at tage med mig ud og besøge lærere ude i virkeligheden og drøfte den situation, de står i nu.

- Hun har brug for at se, hvordan virkeligheden ser ud. Jeg tror mange tusind lærere sidder og ryster på hovedet og siger: Hvordan kan de fine ord hænge sammen med det vi så i 2013, siger Anders Bondo.

Han hentyder til lærerkonflikten mellem lærerne og Kommunernes Landsforening, som fandt sted i foråret 2013.

Han mener ikke, at statsministeren forstår, hvilken vanskelig situation lærerne står i med at indfri folkeskolereformen, som regeringen ifølge Anders Bondo har kørt igennem med vilkår, som han ikke mener hænger sammen med de ambitioner, regeringen har for den danske folkeskole.

- Jeg håber, hun vil være med til at diskutere det, så vi kan få noget mere konkret ind i debatten i stedet for de floskler, vi hører i nytårstalen, siger han.

I sin nytårstale siger Helle Thorning-Schmidt, at der er kommet en mere hård tone fra borgere, i medier og på nettet overfor de offentligt ansatte, som skal afveje mange hensyn, hvilket hun mener, at man sommetider glemmer.

- Jeg ville ønske, at hun havde sagt det for et år siden. Der har været vist total disrespekt for lærerne, som knokler. Jeg har ikke brug for ord og floskler. Jeg har brug for handling.

- Når jeg tænker på, hvordan lærerne blev udsat for en massiv kritik af KL og langt hen ad vejen støttet op af regeringen, så ved jeg da godt, hvem der har lavet den hårde tone. Det er regeringen selv, siger Anders Bondo.

Hvis statsministeren tager imod invitationen til at komme ud og besøge danske folkeskolelærere, håber han, at det vil resultere i handling fra regeringens side.

- Jeg håber, at regeringen begynder at tage ansvar for, at det også kan lykkes med den reform, i stedet for at man hele tiden taler i floskler og fine ord.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip