Bono fejret i Paris

Den franske kulturminister Aurélie Filippetti var vært og overrakte ordenen, da Bono i aftes blev dekoreret med Frankrigs fornemste kulturelle hædersbevisning. U2-forsangeren modtog kommandørkorset i l’Ordre des Arts et des Lettres og blev fejret i Paris.

Bono blev belønnet for sin omfattende humanitære indsats og for sin musikalske karriere, og ministeren påpegede i sin tale, at de to ting hænger sammen: »Hinsides musikkens noder og ord har De forpligtet Dem og anvendt Deres berømmelse i nogle af vor tids største krige - dem mod fattigdom og nød«, sagde Filippetti og tilføjede, at Bono udkæmper sine krige med fredelige midler »i retfærdighedens navn og ikke for at være godgørende«.

Aftenens hovedperson kaldte ordenen »en usigeligt stor ære«, men fastslog også, at udmærkelsen i virkeligheden tilkommer bandet. »Jeg har den største kæft og taler højest, men vores musik får vi fra hinanden«, sagde den irske rockstjerne.

L’Ordre des Arts et des Lettres blev indstiftet i 1957 og siden er kommandørkorset tildelt personligheder som David Bowie, Sean Connery, forfatteren Ray Bradbury, Bob Dylan, dramatikeren Václav Havel og Bonos landsmand, digteren Seamus Heaney.

Det var anden gang, Bono blev dekoreret i Frankrig. I 2003 modtog han æreslegionens ridderkors. Den 53-årige sanger har også fået et æres-ridderslag af den britiske dronning Elizabeth og modtaget præsidentens hædersmedalje i Chile, ligesom han flere gange har været indstillet til Nobels fredspris.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip