Book på nettet: Fra den 1. april kan du bestille en fartkontrol

Skrevet af Holger Madsen

21/02/2014

Mest læste i dag

Fra den 1. april kan bestille en færdselskontrol hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som dermed bliver det første sted i landet, der tilbyder den nye ordning.

Det kommer til at ske via hjememsiden Bestilenfærdselskontrol.dk, hvor borgere i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds kan bestille en færdselskontrol.

Det er en Danmarkspremiere, som nu skydes i gang, og politidirektør Lene Frank håber, at mange borgere vælger at gøre brug af den nye ordning.

-  Vi vil gerne i endnu tættere dialog med borgerne - dels for at yde en god service og dels for at drage nytte af borgernes viden. Undersøgelser har vist, at noget af det, som gør folk mest utrygge er hensynsløs kørsel. Det vil vi gerne gøre noget ved, og selv om vi mener at have en god fornemmelse af, hvor problemerne er, vil vi kunne målrette vores færdselskontroller endnu bedre, hvis borgerne fortæller os, hvor de eksempelvis oplever for høje hastigheder eller at knallerter kører på en utryghedsskabende måde, fortæller politidirektør Lene Frank i en pressemeddelelse.

Politiets hastigheds- og færdselskontroller har længe været udsat for en del kritik, hvor politiets kontroller på vejene mere opfattes som en pengemaskine eller en meningsløs måde at opnå mål, frem for en trafiksikkerhedsmæssig ordning.

-  Vi vil gerne vise, at vi er et politi, som ikke blot laver færdselskontrol på skrømt, men rent faktisk på steder, hvor også borgeren synes, der er behov for det. Samtidig får vi med det nye system et kvalificeret input fra borgerne, der kan bruges i vores generelle analyser af færdselsområdet. Derfor håber vi, at inddragelsen af borgerne i vurderingen af, hvor vi kontrollerer færdslen, på den ene side vil gøre vores kontroller endnu mere relevante og kvalificerede, og på den anden side skabe en bedre forståelse for vores færdselskontroller, siger Lene Frank.

Fra 1. april kan man altså klikke sig ind på www.politi.dk/sydsjaelland eller gå direkte ind på www.bestilenfærdselskontrol.dk og fortælle færdselspolitiet i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, hvor man i politikredsen ønsker en kontrol og hvorfor.

-  Vi regner med, at der højst vil gå tre uger efter bestillingen, før vi har været på stedet og lavet kontrollen. Det skal selvfølgelig passes ind i resten af vores arbejde og i prioriteringen af opgaverne. Vi gennemgår hver enkelt bestilling, og ind i mellem vil vi sikkert skrive tilbage til enkelte borgere, om at vi har vurderet, at der ikke umiddelbart er tegn på, at det bestilte sted skulle være belastet med generende færdsel. Men som udgangspunkt forsøger vi at imødekomme alle bestillinger, siger lederen af færdselsafdelingen Erik Mather, der står for den daglige håndtering af den nye ordning. Han ser frem til at gå i luften med systemet og minder samtidig om, at kontrollerne selvfølgelig kun kan bestilles på vejstrækninger i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds.

Alle, der bestiller en færdselskontrol, vil få svar – også efter at politiet har været på stedet og kontrolleret. Borgeren kan herefter klikke sig ind på Sydsjællands og Lolland-Falsters hjemmeside og se i det daglige uddrag fra døgnrapporten, blandt andet hvor mange fartsyndere der var, eller om der blev uddelt klip, det sted, hvor de havde bestilt færdselskontrollen.

Hvad mener du? Er det en god idé at vi fremover kan bestille en fartkontrol?