Bookmaker betaler Ginola for at udfordre Blatter

Skrevet af admin

16/01/2015

Dagens topnyheder

Den tidligere franske landsholdsspiller David Ginola bliver betalt for at gå efter præsidentposten i det internationale fodboldforbund (Fifa).

Fredag annoncerede 47-årige Ginola, at han udfordrer Sepp Blatter, men senere på dagen kom det frem, at Ginola stiller op, fordi det irske bettingfirma Paddy Power har betalt ham 250.000 pund, svarende til 2,4 millioner kroner, for at stille op.

- Denne kampagne handler om gennemsigtighed, og vi betaler David 250.000 pund for kampagnen. Det er et fuldtidsjob nu og er det forhåbentlig de kommende fire måneder, siger en unavngiven Paddy Power-talsmand til nyhedsbureauet Reuters.

Paddy Power blev landskendt i Danmark, da fodboldspilleren Nicklas Bendtner scorede et mål under EM-slutrunden i 2012 og efterfølgende flashede sine grønne Paddy Power-boksershorts til hele verden.

Det stunt behagede ikke det europæiske fodboldforbund (Uefa), som straffede Bendtner med én spilledags karantæne samt en bøde på 100.000 euro.

29. maj finder præsidentvalget sted i Zürich. Foruden Blatter stiller Ginolas landsmand Jerome Champagne og Jordans prins Ali Bin Al Hussein op.

Der kan komme flere kandidater inden deadline 29. januar.

78-årige Blatter har været Fifa-præsident siden 1998. Han er storfavorit til at få en femte periode på posten.

Ginola fik som aktiv sit gennembrud i Pars Saint-Germain, inden den offensive kantspiller med de finurlige driblinger og storslåede teknik i 1995 skiftede til engelsk fodbold.

Især i Newcastle og Tottenham var Ginola en publikumsyndling. Han spillede også for Aston Villa og Everton.

I 1999 blev han kåret til årets spiller i England.

/ritzau/