Bookmaker: Vilhelmsen og Søvndal mister taburetterne

Ifølge bookmakerfirmaet er der god chance for, at Annette Vilhelmsen (SF) må vinke farvel til Erhvervs- og Vækstministeriet. Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) også blandt favoritterne til at mister taburetter, mens Nick Hækkerup (S) - trods forlydender om det modsatte - bliver siddende som forsvarsminister.

Hvis man vil satse penge på ministerrokaden, som forventes at komme i løbet af august eller september, har man mulighed for at spille på i alt syv ministres fremtid. Men det har ikke været nemt at sætte de forskellige odds, lyder det fra Betsafe.

»Det er svært at forudsige en ministerrokade, fordi beslutningerne ikke kun handler om ministrenes faglige kvalifikationer. Det handler også om det taktiske spil mellem regeringspartierne og om psykologien internt i folketingsgrupperne,« siger oddssætter Thomas Holm fra Betsafe i en pressemeddelelse.

De laveste odds er på Villy Søvndals exit fra Udenrigsministeriet. Hvis det sker, får man således blot pengene 1,40 igen.

Kulturminister Marianne Jelved (R) og transportminister Henrik Dam Kristensen (S) spås heller ikke gode chance for at overleve rokaden, mens det ser bedre ud for undervisningsminister Christine Antorini (S) og klima- og energiminister Martin Lidegaard (R).

»Som vores odds afspejler, er vi enige med de fleste eksperter i, at Villy Søvndals dage som udenrigsminister er talte. Og vores fornemmelse er også, at Annette Vilhelmsen vil søge væk fra Erhvervs- og Vækstministeriet,« siger Thomas Holm.

Betsafe har desuden sat odds på, hvad udenrigsministeren hedder efter oktober, og her er nuværende europaminister Nicolai Wammen (S) favorit til odds 2,50.

Dagens Gossip