Bookmakere gør britiske EU-tilhængere til storfavoritter

Skrevet af admin

23/06/2016

Dagens topnyheder

De britiske bookmakere ser kun en lille sandsynlighed for, at et flertal af de britiske vælgere vil stemme Storbritannien ud af EU.

Faktisk vil det være en temmelig stor overraskelse for spiludbyderne, hvis afstemningen ender på den måde.

Det viser de seneste odds torsdag morgen fra store bookmakere som Bet365, Paddy Power, Betfair, Ladbrokes og William Hill ifølge hjemmesiden oddschecker.com.

Valglokalerne åbner klokken 7.00 (8.00 dansk tid), og frem til klokken 22 britisk tid har de 46,5 millioner stemmeberettigede mulighed for at sætte deres kryds. Dermed er afstemningen nu officielt i gang.

Og hovedparten af vælgerne vil i løbet af dagen krydse af i boksen "remain" (bliv), mener bookmakerne.

Odds for "remain" er 1/4 hos alle de nævnte spilfirmaer. Det svarer til odds 1,25. Spiller man på det modsatte resultat, får man derimod sin indsats tre gange igen.

De fleste spillefugle har valgt at satse pengene på, at Storbritannien forbliver medlem af EU.

57 procent af de indgåede væddemål på torsdagens afstemning er placeret på "remain in EU", mens 43 procent af væddemålene er sat på "leave EU". Det fremgår af en grafik på oddscheckers hjemmeside.

Og der er satset store summer. Betfair oplyste sent onsdag aften, at det har modtaget 60 millioner euro eller næsten 450 millioner kroner på udfaldet af afstemningen.

Trods meningsmålinger, der viser dødt løb forud for afstemningen, føler Betfair sig overbevist om, at briterne torsdag vælger at bakke op om fløjen, der kæmper for at forblive i EU.

- Jeg ville blive helt paf, hvis de britiske vælgere stemmer for at forlade EU, sagde Barry Orr, talsmand for Betfair, til AFP onsdag.

/ritzau/