Bookmakere tror på Boris Johnson som Camerons efterfølger

Det bliver den tidligere London-borgmester Boris Johnson, der overtager posten som premierminister i Storbritannien efter David Cameron. Det spår bookmakeren Ladbrokes ifølge nyhedsbureauet AFP.

Et spil på Boris Johnson som den næste premierminister i Storbritannien giver pengene 1,8 gange igen.

Ifølge hjemmesiden Oddschecker.com har også bookmakerne Betfair, Coral og Betway Boris Johnson som favorit foran den nuværende indenrigsminister Theresa May.

Ladbrokes har Theresa May og justitsminister Michael Gove som Boris Johnsons umiddelbare udfordrere.

Torsdag aften underskrev 84 konservative parlamentsmedlemmer et brev, hvori de opfordrede David Cameron til at blive. En af underskriverne var Boris Johnson, der modsat David Cameron har ført kampagne for, at Storbritannien skulle forlade EU.

Theresa May anbefalede, at briterne stemte for at blive i EU, mens Michael Gove var blandt frontfigurerne i den officielle kampagne for at melde Storbritannien ud af EU.

Posten som premierminister er ledig, efter at David Cameron fredag morgen oplyste, at han trækker sig som følge af vælgernes nej til EU.

Boris Johnson, der tidligere har været journalist med EU som stofområde, blev et af ansigterne på kampagnen for at få Storbritannien ud af EU.

David Camerons afløser forventes også at blive leder for det konservative parti i Storbritannien.

Under valgkampen, hvor det konservative parti delte sig i to lejre, blev tonen internt i partiet hård.

Boris Johnson blev også ramt af kritik fra de konservative, der kæmpede for at blive i EU, og han blev af den tidligere konservative premierminister John Major betegnet som en "hofnar".

Også i London, hvor Boris Johnson tidligere var borgmester, gjorde kampagnen ham upopulær. Fredag morgen blev han mødt af buh-råb, da han forlod sit hjem i den britiske hovedstad.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip