Borgere får grønt lys til at vende hjem efter Texas-eksplosion

»Der er helt sikkert nu,« fortalte byrådsmedlem Steve Vanek på et pressemøde.

For mange af indbyggerne i West vil det dog højst sandsynligt være et nedslående syn, der møder dem, eftersom mange huse blev ødelagte i den massive eksplosion.

Omkring 60 personer har været meldt savnet siden eksplosionen, men ifølge myndighederne er langt størstedelen af dem blevet fundet i sikkerhed på hoteller og hos venner.

»Der er muligvis stadig en eller to, der savnes, men det er svært at sige præcist,« sagde Scott Felton fra McLennan County til nyhedsbureauet AFP ifølge BBC.

Mere end 200 personer blev såret under eksplosionen, der menes at være forårsaget ved et uheld.

Eksplosionen var så kraftig, at den kunne registreres på Richterskalaen, og den jævnede flere bygninger nær fabrikken med jorden.

Katastrofen indtraf kort før klokken 20 onsdag lokal tid, og efterfølgende blev et stort antal personer evakueret, ligesom mange blev bragt på hospitalet med brandsår og skader. Et relativt stort og tætbeboet område er ifølge myndighederne ødelagt.

»Det rangerer fra smadrede vinduer til total ødelæggelse. Der er hjem, som ikke længere kan betegnes som hjem,« lød det efterfølgende fra William Swanton fra det lokale politi.

Nogle bygninger har fået hele vægge sprængt ind, mens andre huse ikke længere har noget tag.

Efterhånden som oprydnings- og sikringsarbejdet skrider fremad, kan beboerne gradvist flytte hjem, oplyser myndighederne, som endnu ikke ved, hvad der forårsagede eksplosionen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip