Borgere i protest efter politi dræber sort mand i Louisiana

Skrevet af admin

06/07/2016

Dagens topnyheder

Det amerikanske justitsministerium går sammen med forbundspolitiet FBI ind i sagen om drabet på en 37-årige afroamerikansk mand, som tirsdag blev skudt af to betjente.

Det meddeler guvernøren i den amerikanske delstat Louisiana, hvor drabet fandt sted.

- Jeg har fuld tillid til, at denne sag vil blive grundigt efterforsket, upartisk og professionelt, siger guvernør John Bel Edwards på en pressekonference.

Omkring 100 borgere er onsdag gået på gaden bærende på bannere med ordlyden "Retfærdighed for Alton" og "Hænderne op, skyd ikke" i byen Baton Rouge for at protestere over drabet på den 37-årige Alton Sterling.

Politiet blev kaldt ud på grund af en anonym anmeldelse om en bevæbnet mand, der opførte sig truende.

Drabet blev filmet af et vidne og overvågningskameraer fra det indkøbscenter, Sterling stod foran.

På optagelserne kan man se Sterling blive mast mod jorden af betjentene, da han ikke frivilligt lægger sig ned. Herefter trækker den ene sin pistol og affyrer fire skud på klos hold.

Ifølge den efterladte families advokat, Edmond Jordan, ser det ud, som om betjenten holder inde, efter de første to skud er affyret.

- Jeg mener ikke, at nogle af disse skud kan retfærdiggøres, men jeg er nysgerrig omkring, hvorfor han holdt inde i så lang tid, og så affyrede yderligere to gange, siger han til CNN.

Sterling havde angiveligt ikke et våben i hænderne, da tumulten med politiet opstod. Det siger et vidne til mediet The Advocate.

- De opførte sig aggressivt over for ham fra begyndelsen, siger Abdullah Muflahi.

Han fortæller også, hvordan betjentene efter skudepisoden gik i panik. Den ene sagde angiveligt ifølge Muflahi: "Efterlad ham bare."

De to betjente er midlertidigt suspenderet, mens drabet bliver efterforsket. Det oplyser politikredsen på Facebook.

/ritzau/AFP