Borgere kan nu bedømme kommunens service

»Nu kan man som borger sammenligne brugertilfredsheden på tværs af kommunerne, og så får borgeren et bedre grundlag for at bidrage til debatten om bedre kvalitet og velfærd,« siger indenrigsminister Margrethe Vestager (R) til avisen.

Der er i dag cirka 20 kommuner, der er med på portalen, og Margrethe Vestager ser gerne, at den nyåbnede tilfredshedsportal får flere kommuner til at tilmelde sig systemet.

Men man skal passe på med at bruge den nye portal som et sandhedsbarometer, advarer programleder Nicolai Kristensen fra Kora, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning.

»Danskerne har en tendens til at være meget generøse, når de skal tilkendegive tilfredshed med dette eller hint, men det siger ikke nødvendigvis noget om kvaliteten i den tilbudte service,« siger han.

Kommunerne har allerede et system, hvor de får udført tilfredshedsundersøgelser hos borgerne, og ud fra dem kommer Nicolai Kristensen med et eksempel på problemstillingen:

»På sygehusområdet fik Gentofte Sygehus for et par år siden en temmelig dårlig karakter, mens det lille Farsø Sygehus i Nordjylland blev udråbt som Danmarks bedste. Det har formentlig primært at gøre med de lokale forventninger, så det giver mest mening at sammenligne institutioner i samme kommune eller med nabokommunen,« siger han.

Dagens Gossip