Borgerlige: Danskerne skal også søge det hårde arbejde

»Langt de fleste virksomheder følger de danske løn- og arbejdsvilkår. Når de ansætter udlændinge, er det ikke fordi, de er billigere, men fordi de ikke kan finde danskere. Jeg har besøgt virksomheder, hvor det er tilfældet, og det provokerer mig meget, at vi har danske arbejdsløse, mens virksomhederne må se ud i Europa efter arbejdskraft,« siger Venstres næstformand Kristian Jensen, som er klar til at genindføre kontanthjælpsloftet og stramme rådighedsreglerne, hvis ikke den nye reform er med til at få færre på overførsel og i arbejde.

Samme melding lyder fra de Konservative og Liberal Alliance.

»Det er sundt, at vi har konkurrence fra udlandet. Problemet er, at de høje overførselsindkomster udelukker mange danskere fra at tage de her job. Løsningen er flere reformer som i Sverige,« siger beskæftigelsesordfører Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance, mens de Konservatives fungerende beskæftigelsesordfører Benedikte Kiær også gerne så kontanthjælpsreformen var blevet strammere.

»Der er stadig eksempler på kontanthjælpsmodtagere, som skal op at tjene 30.000 kroner om måneden, før det kan betale sig at arbejde,« siger hun, men understreger, at hendes parti vil slå hårdt ned på udlændinge, som ikke betaler skat.

Udmeldingerne kommer, efter Berlingske de seneste dage har sat fokus på det stigende antal østeuropæere, der har job herhjemme.

I alt arbejder 56.000 nu i Danmark, og alene sidste år kom 10.000 flere til for at arbejde.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip