Borgerlige: Ekstra Bladet er medskyldige i gidsel-sag

Ekstra Bladet bærer en del af ansvaret for, at de to danske søfolk Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez sad fanget hos somaliske pirater i mere end to år.

Sådan lyder det samstemmende fra de fire borgerlige partier i Folketinget, efter at udenrigsminister Villy Søvndal (SF) torsdag morgen har orienteret Udenrigspolitisk Nævn om sagen.

- Vi er blevet bekræftet i, at efter Ekstra Bladet begyndte at føre kampagne, så har det været med til at trække sagen i langdrag.

- Det er også den besked, som Ekstra Bladet har fået gennem de seneste par år: At hvis man begynder at blande sig og agere talerør for piraterne, så forlænger det sagen og forhøjer løsesummen, siger tidligere udenrigsminister Lene Espersen (K).

Også Venstres udenrigsordfører, Søren Pind, er sikker på, at Ekstra Bladets massive dækning har været med til at forlænge den periode, som de danske sømænd har været taget som gidsler.

- Ja, det er jeg helt overbevist om. Og jeg synes, det er forfærdeligt at tænke på.

- Efter det her møde er min opfattelse af, at det medie har optrådt uansvarligt, kun blevet bekræftet, siger Søren Pind.

Ekstra Bladet har forsvaret dækningen af piratsagen og omvendt påpeget, at avisens journalist Nasib Farah, der har somalisk baggrund, har spillet en hovedrolle i forhandlingerne om frigivelse af gidslerne.

Men der er ikke noget at rose Ekstra Bladet for i den her sag, mener Liberal Alliances udenrigsordfører, Mette Bock.

- Jeg synes, at Ekstra Bladet har optrådt som en elefant i en glasbutik. Og jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at Ekstra Bladet må påtage sig et medansvar for, at det her har trukket i langdrag, siger hun.

Samme opfattelse har Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen:

- Det er altid svært med kontrafaktisk historieskrivning. Men det er da mit indtryk, at det kunne nok have gået hurtigere, hvis ikke alle de her store historier kom frem på spisesedler og forsider, siger han.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip