Borgerlige genvinder magten i Island

Dermed kommer de borgerlige partier, der også sad ved magten under det økonomiske kollaps, efter fire år i opposition atter til at sidde på flertallet i det islandske Alting, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge lederen af Selvstændighedspartiet, der står til at få flest procent af stemmerne, kan der nu sættes en ny kurs for Island.

»Vi tilbyder en anden vej, en vej til vækst, beskyttelse af social sikkerhed, bedre velfærd og jobvækst,« siger 43-årige Bjarni Benediktsson, der står til at blive ny statsminister, ifølge Reuters.

Det ventes, at han vil danne regering med Fremskridtspartiet.

»Historien viser, at koalitioner bestående af to partier er de stærkeste,« siger Bjarni Benediktsson, der tilføjer, at dannelsen af en koalitionsregering ikke bliver svær, når man ser på valgets resultat.

Selvstændighedspartiet står til at få 26,5 procent af stemmerne, hvilket giver 19 ud af 63 mandater i Altinget, mens Fremskridtpartiet står til at få 22 procent af de islandske stemmer, viser en foreløbig optælling ifølge Reuters, hvor to tredjedele af stemmerne er optalt.

Dermed står Socialdemokraterne til en markant tilbagegang. Ifølge optællingen må de nøjes med 13,5 procent af stemmerne.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip