Borgerlige klar til at se på SFs beskæftigelsesforslag

»Vi er meget åbne over for at lave grundlæggende om på det beskæftigelsessystem, vi har i dag. Det er hverken godt nok eller effektivt nok, og det sørger ikke i tilstrækkelig grad for at få den ledige hurtigt i arbejde,« siger beskæftigelsesordfører Benedikte Kiær (K) og tilføjer:

»Det er fint, at SF melder sig på banen med en interesse i at se på systemet og en åbenhed i forhold til, at der skal ske ændringer«.

Tilsvarende toner lyder fra Venstre.

»Vi siger ja til det frie valg, når det handler om jobformidling - og nej til at lade a-kasserne føre kontrol,« siger beskæftigelsesordfører Hans Andersen (V) og uddyber partiets modstand mod at lade a-kasserne stå for kontrollen:

»A-kasserne er afhængige af medlemmer, så der ligger en indbygget konflikt i både at skulle servicere medlemmer samt kontrollere og føre sanktionen, når det pågældende medlem ikke er til rådighed for arbejdsmarkedet. Den konflikt ønsker vi at fjerne. A-kasserne skal koncentrere sig om at servicere medlemmer og hjælpe dem i job, og så skal jobcentrene stå for kontrollen,« siger Hans Andersen.

Et ekspertudvalg med tidligere skatteminister Carsten Koch (S) i spidsen er i fuld gang med at kigge på den nuværende beskæftigelsesindsats, og det er planen, at udvalget kommer med sine anbefalinger senere på året.

»Vi er meget åbne over for, hvad der kommer fra udvalget. Vi vil gerne have udvalgets anbefalinger på bordet, før vi lægger os fast på, hvordan beskæftigelsessystemet præcis bør strikkes sammen,« siger Benedikte Kiær.

Dagens Gossip