Borgerlige kræver bedre dansk- og matematikkundskaber

Børne- og undervisningsordfører Alex Ahrendtsen (DF) finder tallene chokerende.

»I Odder Kommune er der tale om, at næsten halvdelen af elever ikke består, og det er jo katastrofalt,« siger Alex Ahrendtsen til Berlingske Nyhedsbureau.

»I Dansk Folkeparti har vi hele tiden holdt fast i, at man ikke skal kunne gå videre i systemet, hvis man ikke består folkeskolens afgangsprøve. Det skal ikke være en ret at begynde på en ungdomsuddannelse,« tilføjer han.

Han fortæller, at Dansk Folkeparti sammen med de øvrige borgerlige partier vil stille krav om en mere betydningsfuld afgangsprøve i forbindelse med de kommende forhandlinger om en folkeskolereform og peger på større ensartethed i folkeskolen.

»Kommuner har haft stor frihed til at drive skole, og det har de ikke kunnet håndtere. Derfor er vi nødt til at have en national enhed med forbillede i det canadiske skolesystem, der måler fagligheden hos skoler, elever og lærere og bruger resultaterne til at hjælpe de skoler, der ikke klarer sig godt ved at henvise til de skoler, der klarer sig godt. Sådan en enhed er en del af regeringens reformudspil, og det bakker vi op om,« siger han.

Hos De Konservative ønsker man flere dansk- og matematiktimer og øget fokus på fagligheden i den kommende reform, men erkender i samme ombæring, at man som tidligere regeringsparti bærer et ansvar.

»Vi skal tage de her tal alvorligt, for det er ikke godt nok. Vi skal have ændret på folkeskolen, så vi får nogle dygtigere elever. Det skal både ske ved flere timer i dansk og matematik og ved at øge kvaliteten i timerne. Derfor skal vi også uddanne linjefagslærere og have fokus på efteruddannelse af lærerne i de kommende år,« siger Vivi Kier.

Alex Ahrentsen peger på, at man ikke kan bebrejde den tidligere regering og Dansk Folkeparti for de dårlige afgangsprøver, da VK-regeringens initiativer ikke har nået at slå igennem på 9. klassetrin endnu.

»Hvis man kigger i den seneste internationale undersøgelse, så er danske 4. klasse-elever femte bedst i verden i læsning og nummer ni i regning,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip