Borgerlige ledere gæsteoptræder hos V

Skrevet af admin

05/10/2014

Mest læste i dag

Efter et landsmøde uden de store overraskelser havde Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen trukket tre kaniner op af hatten i sin afsluttende tale.

Lederne af de tre øvrige partier i blå blok entrerede således scenen i Herning Kongrescenter til en snak om politik med Venstre-formanden.

- Vi kan ikke gøre det alene. Vi får kun en ny regering med et nyt flertal med Dansk Folkeparti, De Konservative og Liberal Alliance, erklærede Løkke, inden han bød Kristian Thulesen Dahl, Søren Pape Poulsen og Anders Samuelsen velkommen.

Debatten var det sidste indslag, efter at den formelle del af landsmødet var afsluttet, og bar mest af alt præg af at være et forsøg på at vise samling i blå blok forud for en kommende valgkamp.

De borgerlige partiledere blev mødt af stående klapsalver, og anført af den tidligere tv-vært Reimer Bo Christensen gik de i gang med en snak om blandt andet udlændingepolitik, ældrepleje og mulighederne for at danne regering efter et kommende valg.

Selvom der mest blev grint og spøgt de fire partiledere imellem - blandt andet når det kom til livretter, flæskesteg og The Beatles - kom der også enkelte seriøse svar på politiske emner, blandt andet om samarbejdet efter et valg.

For De Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti gælder det, at de skal have politisk indflydelse for at kunne indgå i en regering med Venstre.

- Vi skal jo have et resultat, der gør, at vi kan forsvare at gå i regering, og politisk skal vi jo også kunne se os i det. Vi skal have noget politik, ellers må vi bakke op udefra, siger De Konservatives nye formand, Søren Pape Poulsen, om et eventuelt regeringssamarbejde med Venstre.

Ifølge Anders Samuelsen er der for meget fokus på partiernes uenighed frem for det fælles ønske, man har, om at få sendt Helle Thorning-Schmidt (S) ud af Statsministeriet.

- Der er mange ting, der samler os, og ikke kun ting, der deler os, siger Anders Samuelsen.

Der skal senest være valg til september næste år.

/ritzau/