Borgerlige partier vil have ekstern skatte-vagthund

Skrevet af admin

15/09/2015

Mest læste i dag

En række uheldige sager hos Skat får nu flere partier til at stille forslag om, at der udpeges en særlig ombudsmand, der skal holde Skat i ørerne og sikre, at borgere og virksomheder kan regne med at få en fair behandling.

Det skriver Børsen.

- Der har udviklet sig en kultur i Skat, hvor borgere og virksomheder betragtes som potentielle syndere, som Skat kan gå hårdt til. Nogle gange med metoder, der er på kanten eller på den forkerte side af lovgivningen. Derfor er det nødvendigt, at vi får en skatteombudsmand, siger Merete Riisager, skatteordfører for Liberal Alliance, til avisen.

De Konservative og Dansk Folkeparti støtter idéen, De Radikale er umiddelbart positivt indstillet, og Socialdemokraterne er ikke afvisende.

DF's skatteordfører, Dennis Flydtkjær, mener, at regeringen bør udpege en skatteombudsmand i forbindelse med den retssikkerhedspakke, der ventes at blive præsenteret næste år.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) giver i en mail til Børsen udtryk for, at han er åben over for forslaget.

Spørger man de danske advokater, er der ingen tvivl: Det er en fremragende idé at udpege en skatteombudsmand, mener Kim Pedersen, formand for Advokatsamfundets skatteudvalg.

- Man kan undre sig over, at man ikke har bragt det frem på et tidligere tidspunkt. Jeg synes, det er åbenlyst, der er behov for en ekstern vagthund i forhold til, at der bliver administreret efter reglerne, siger han til Børsen.

/ritzau/