Borgerlige partier vil sælge ud af Danske Spil

Skrevet af admin

07/04/2016

Dagens topnyheder

Står det til de borgerlige partier skal en stor del af Danske Spil sælges fra så hurtigt som muligt.

Og det bliver nemt at finde en køber, mener Brian Mikkelsen, næstformand for De Konservatives folketingsgruppe, ifølge Børsen.

Konkret foreslår partiet, at Danske Spil Licens, der blandt andet står bag Oddset, Poker, Tips og Casino, bliver privatiseret. Lotteridelen derimod skal indtil videre fortsat være ejet af staten.

- Licensdelen af Danske Spil er så let at sælge som at knipse med fingrene. Så det er oplagt at starte med at sælge det, siger Brian Mikkelsen til Børsen.

Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance støtter forslaget om et salg.

- Regeringen mener, at kritisk infrastruktur skal blive på statens hænder. Men andre ting - og det kan sagtens være Danske Spil Licens - bør der ikke være et statsligt ejerskab af, siger Venstres finansordfører, Jacob Jensen, til Børsen.

Han anser et salg af Danske Spil-delen som langt mindre kompliceret end for eksempel det delvise salg af energiselskabet Dong. Men om det skal ske i år eller næste år, vil Jacob Jensen ikke lægge sig fast på.

Og hvor mange millioner kan et salg af Danske Spil Licens så indbringe statskassen? Børsen har talt med eksperter i den slags handler, og de nævner en salgspris på mellem tre og fire milliarder kroner.

Danske Spil Licens er nemlig en solid forretning, og det er begrundelsen for, at Socialdemokraternes finansordfører, Benny Engelbrecht, mener, at det vil være dumt af staten at slippe ejerskabet.

På kort sigt giver et salg kroner i kassen, men staten mister også en løbende indtægt, forklarer han sin modstand med.

I 2015 indtjente Danske Licens Spil 743 millioner kroner til staten, nævner Børsen

/ritzau/